Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Tahu Asem Dengan Jagung

Gebakken tahu in een zachte, kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 1 blikje maïs
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 dl. water
- 2 theelepels asem
- olie
- suiker
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en bak die in hete olie lichtbruin. Snijd sjalotten, lomboks, knoflook en laos heel fijn en bak dit in olie gaar. Voeg de ketjap, daun salam, zout en suiker toe en bak dit even mee. Doe de maïs en water met de asem erbij en stoof 5 min. Schep de tahu door het kruidenmengsel en laat nog even stoven. Strooi voor het opdienen gesnipperde lombok en lente-ui over de tahu.

Tumis Tahu Asem Dengan Jagung