Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Tahu Udang

Tahu met garnalen en tauge


Ingrediënten:

- halve tahu
- 200 gr. tauge
- 1 prei
- 125 gr. garnalen
- paar takjes selderie
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 1 bouillonblokje
- 1 schijfje laos
- 2 daun salam
- 2 theelepels suiker
- olie

Bereiding:

Tahu in dobbelsteentjes snijden, in olie goudgeel bakken en laten uitlekken. Snijd de prei in ringen en was het. Snipper de selderie. De ui, knoflook en lomboks fijnsnijden en met de trassi, asem in een beetje olie fruiten. Bouillonblokje, daun salam en laos toevoegen en even mee fruiten. Afblussen met een kopje heet water en een paar min. laten sudderen. Dan de suiker met de tauge erdoor roeren. Als laatste de prei, selderie, garnalen en de tahu er doorheen mengen en nog een paar min. laten sudderen. Als het te droog wordt iets water erbij doen, maar het mag ook niet te nat zijn.

Tumis Tahu Udang