Udang Asem Manis

Garnalen in een pittige zoete saus


IngrediŽnten:

- 16 grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 cm. djahe
- 1 kleine winterwortel
- 2 lente-uitjes
- 2 rode lomboks
- 5 schijfjes ananas, blik
- gula djawa
- 4 eetlepels tomatensaus
- ananassap
- peper
- zout
- olie
- maÔzena

Bereiding:

Pel de garnalen. Marineer de garnalen een paar uur in wat zout, peper en limoensap. Snipper de ui, knoflook, lombok en de djahe. Snijd de lente-ui in ringen en de wortel in plakjes. Fruit de ui, lombok en djahe in wat olie gaar. Voeg de knoflook en wortel toe en bak die even mee. Doe dan de garnalen in de pan en bak ze tot de kleur verandert. Doe er dan de ananas, -sap uit het blikje, gula djawa en tomatensaus bij en roer alles goed door. Bind de saus met maÔzena en strooi de lente-ui en eventueel ringetjes lombok over het gerecht.

Udang Asem Manis