Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Curry

Grote garnalen in een kerriesaus


Ingrediënten:

- 500 gr. garnalen
- 1 ui
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water
- halve theelepel suiker
- een beetje peper
- 3 eetlepels olie
- halve theelepel zout
- 2 theelepels sherry
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 2 dl. bouillon

Bereiding:

Garnalen pellen en in de lengte doormidden snijden. De ui halveren en in dunne schijven snijden. Maak van de maizena, water, suiker en peper een pasta. Verhit de olie, zout erbij doen en daarna de garnalen. Wok dit ca. een halve minuut, met de sherry besprenkelen en zodra de garnalen rose worden uit de pan halen. De wok schoon maken en drogen. De wok weer op het vuur doen, voeg de kerriepoeder toe in de wok op klein vuur. De ui toevoegen en roeren tot de kerrie sterk ruikt, ca. 1 min. De warme garnalen terug in de wok doen en overgieten met de bouillon en snel verhitten. Daarna de maizenapasta erbij doen en een beetje laten aandikken, meteen serveren.

Udang Curry