Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Curry Dua

Grote garnalen in een currysaus


Ingrediënten:

- 500 gr. gepelde gamba's
- 1 flinke ui
- 4 eetlepels olie
- 3 cm. djahe
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 2 theelepels sereh
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel trassi
- 4 dl. santen
- 1 theelepel asem
- 2,5 theelepel vissaus
- klein bosje koriander

Bereiding:

Snipper de koriander fijn. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Schil de djahe, was de lombok en hak ze fijn. Ui in de olie goudgeel fruiten. Ui, knoflook, djahe, lombok en sereh in de vijzel fijnwrijven tot een pasta. Djinten, kunyit, trassi en een beetje santen toevoegen en weer tot een pasta vermalen. Dit kruidenmengsel ca. 5 min. bakken in de eerder voor de uien gebruikte pan. Asem en de rest van de santen toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. 2 dl. water, gamba's en vissaus toevoegen en 3 min. koken tot de gamba’s rose zijn geworden. De korianderblaadjes erdoor roeren en de curry meteen met rijst serveren.

Udang Curry Dua