Udang dan Nasi

Rijst met champignons, kastanjes en garnalen


IngrediŽnten:

- 200 gr. rijst
- 4 eetlepels olie
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 3 eetlepels ketjap
- zout
- 20 grote garnalen
- 150 gr. gepelde kleine garnalen
- 100 gr. Chinese kool
- 100 gr. champignons
- 1 blik waterkastanjes
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel ve-tsin
- 2 kippenbouillontabletten
- 4 eetlepels maizena
- 1 eetlepel azijn

Bereiding:

Was de rijst goed en laat het in een zeef uitlekken. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan, smoor daarin de sjalotjes en de knoflook glazig. Doe de rijst in de pan en roer die door de sjalotjes. Giet 4,5 dl. kokend water op de rijst, roer tot het water weer kookt en voeg 2 eetlepels ketjap en een klein beetje zout toe. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de rijst, zonder in de pan te roeren, gaar worden.

Pel de grote garnalen en verwijder de darmen. Spoel ze samen met de kleine garnalen af onder warm water in de zeef en laat de garnalen goed uitlekken. Snijd de kool fijn. Verwarm de rest van de olie, fruit daarin onder geregeld omscheppen, de kool. Hak de champignons fijn en roer ze door de kool. Snijd de kastanjes in dunne plakken, voeg suiker, ve-tsin, bouillontabletten en 5 dl. kokend water aan de kool toe. Leg de deksel op de pan en laat de inhoud 8 tot 10 min. zacht koken. Verwarm de garnalen de laatste 5 min. mee.

Roer van de maizena, azijn en de rest van de ketjap een papje. Bind daarmee het groentemengsel, voeg naar smaak soja, suiker, azijn of zout toe. Controleer of de rijst gaar en droog is, breng ze dan over in een met warm water omgespoelde schaal. Schep de garnalen met de kool, champignons en de kastanjes midden op de rijst en serveer het gerecht meteen.

Udang dan Nasi
Download het recept
Moment geduld!