Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang dan Tauge

Garnalen gemarineerd in sherry met tauge


Ingrediënten:

- 400 gr. gepelde, gekookte garnalen
- 2 dl. droge sherry
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel suiker
- zout
- 2 eetlepels maizena
- 6 eetlepels olie
- 50 gr. tauge

Bereiding:

Spoel de garnalen af onder warm water en laat ze goed uitlekken. Giet de sherry erbij en laat ze afgedekt een uur in de koelkast staan. Roer de azijn en de ketjap door elkaar en voeg de suiker en het zout toe. Laat de garnalen eerst uitlekken en bewaar de marinade. Schep 2 eetlepels van de sherrymarinade door de azijn met ketjap. Droog de garnalen in een doek en strooi de maizena er op. Verwarm de olie. Blancheer de tauge en laat het uitlekken. Bak de garnalen onder geregeld omscheppen mooi van kleur. Schep er dan de tauge door en giet het mengsel van azijn en ketjap in de pan. Laat alles goed warm worden en serveer het gerecht direct.

Udang dan Tauge