Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Djahe

Garnalenballetjes met groenten in bouillon


Ingrediënten:

- 400 gr. gepelde, gekookte garnalen
- 100 gr. oud brood
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- mespunt sambal oelek
- mespunt laos
- mespunt gemberpoeder
- 1 ei
- ketjap manis
- zout
- bloem
- 5 dl. bouillon
- halve prei
- 2 stengels selderij
- 50 gr. tauge
- 8 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd van het brood de korsten af. Snipper het sjalotje en de prei fijn. Pers de knoflook. Snijd de selderij in smalle reepjes. Spoel de garnalen in een vergiet af met warm water, laat ze goed uitlekken en hak ze fijn. Bewaar enkele garnalen voor de garnering. Brokkel het brood in een kom, doe daar de garnalen bij met de sjalot, knoflook, sambal, laos en gemberpoeder en voeg het ei toe. Meng alles met een vork tot een gelijkmatig en stevig mengsel en doe er naar smaak ketjap en zout bij. Vorm er balletjes van, iets groter dan soepballetjes en wentel ze door de bloem.

Zet de bouillon op een laag vuurtje en doe de prei, ui en selderij in de pan. Laat de bouillon even koken. Blancheer de tauge en laat het uitlekken. Verhit de olie, doe daar de garnalenballetjes in en schud de pan zodat de balletjes rondom vet worden. Draai dan het vuur lager en laat de balletjes door en door warm en mooi van kleur worden. Laat intussen een deel van de bouillon met groenten indampen, schep er dan de tauge door en voeg naar smaak ketjap of zout toe. Breng de groente met een bodem bouillon over in de dienschaal, schep de garnalenballetjes op de groente en garneer het gerecht met de apart gehouden garnalen.

Udang Djahe