Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Kemirie
Pittige, grote garnalen met kemirienoten
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Marianne
Ingrediënten:
- 400 gr. grote garnalen
- 2 dl. ketjap manis
- 10 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 citroen
- bosje verse koriander
- 2 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Maal de kemirienoten fijn en meng ze met de ketjap. Snijd de lomboks in reepjes. De knoflook en de verse koriander fijnhakken. Bak de garnalen kort in de olie. Voeg de knoflook, de lomboks en zout naar smaak toe. Blus dit af met de ketjap en het citroensap. Stoof de garnalen gaar. Strooi er tenslotte de gehakte verse koriander over.
Udang Kemirie