Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Pedis

Zeer scherp gekruide garnalen met sla


Ingrediënten:

- 500 gr. middelgrote garnalen
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 4 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels gula djawa
- 4 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels olie
- bosje verse koriander
- blaadjes stevige sla

Bereiding:

Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Meng de sojasaus en de zwarte peper en marineer hierin de garnalen. Rits de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Snipper de knoflook en rawits en maal het in de vijzel tot je een pasta hebt. Meng hier de limoensap, gula djawa en de vissaus doorheen. Verhit een beetje olie in de wok en bak de garnalen ca. 5 min. totdat de garnalen roze kleuren. Giet de saus over de garnalen en serveer ze op blaadjes sla met de korianderblaadjes er overheen gestrooid.

Udang Pedis