Udang Sayur

Garnalen met verschillende groenten


IngrediŰnten:

- 450 gr. gepelde garnalen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels droge sherry
- 4 eetlepels olie
- 2 grote uien
- 1 groene paprika
- 2 stengels selderij
- 4 waterkastanjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 eetlepels ma´zena
- 100 gr. tauge
- versgemalen peper

Bereiding:

Spoel de garnalen in een zeef met warm water af en laat het goed uitlekken. Roer de ketjap door de sherry. Doe de garnalen in een kom, giet daar de ketjap en de sherry in en zet de kom een half uur afgedekt op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

Was de tauge onder stromend water. Snipper de paprika en uien en snijd de selderij in smalle reepjes. Snijd de kastanjes in repen. Verwarm de helft van de olie en fruit daarin de ui glazig. Voeg de paprika en selderij toe en laat de groenten, onder geregeld omscheppen, zacht worden. Voeg de kastanjes toe. Schep de groenten in een vergiet, laat het uitlekken en doe de rest van de olie in de pan.

Verwarm de olie en laat de garnalen ca. 3 min. bakken onder voortdurend omscheppen. Doe het bouillonblokje in de pan. Roer de ma´zena met wat water aan tot een papje en doe daar 2 dl. water bij. Doe de groenten terug in de pan. Schenk er het ma´zenapapje bij, laat het gaar worden en de bouillon een beetje binden. Schep de tauge door het gerecht. Proef of er nog peper naar smaak bij moet. Warm serveren.

Udang Sayur
Download het recept
Moment geduld!