Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Telor Djahe

Grote garnalen in een zacht sausje met ei

Udang Telor Djahe | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


Ingrediënten:

- 3 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 500 gr. garnalen, gepeld
- 5 cm. djahe
- 100 gr. rauwe bacon
- 2 lente-uitjes
- 2 losgeklopte eieren

Saus:

- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel suiker
- 2 dl. kippenbouillon
- 1 eetlepel maïzena, in wat water opgelost

Bereiding:

Snijd de knoflook en lente-uitjes grof. Schil de djahe en hak deze in stukjes. Snijd de bacon klein. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en voeg de knoflook toe. Laat het even glazig worden. Doe er dan de garnalen bij en bak ze op niet te hoog vuur voor ca. 2 min. Schep ze uit de wok en houd ze apart.

Doe de resterende olie in de pan en bak de djahe en de stukjes bacon even aan. Meng de ingrediënten voor de saus, schenk die erover en laat de saus licht binden. Breng op smaak met zout en peper en strooi de fijngehakte lente-uitjes erover. Laat met een dun straaltje de losgeklopte eieren erin lopen, roer niet maar wacht tot ze stollen. Strooi er dan de garnalen over, schep voorzichtig om en warm alles even door.

Udang Telor Djahe