Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ukut Belimbing

Rundvlees en groenten in kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 400 gr. daun belimbing
- 125 gr. Base Gede
- 5 dl. santen
- 2 daun salam
- 300 gr. rundergehakt
- bananenblad
- halve theelepel zout
- mespunt zwarte peper

Bereiding:

Knip het bananenblad in een vierkant van 30 cm. Breng 3 dl. water met een beetje zout aan de kook en voeg de daun belimbing (of spinazie) toe. Laat het vervolgens 5 min. stoven. Giet het water weg en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. De blaadjes goed laten uitlekken en drogen. Doe de helft van de base gede in een pan en fruit dit 2 min. Voeg de santen en daun salam toe en laat dit sudderen tot de saus indikt. Kruid het gehakt met de andere helft van de base gede. Leg het gehakt op het bananenblad en rol het stevig op. Stoom de rol in 15 min. gaar. Laat het geheel afkoelen, open het blad en roer het vlees los tot korrelig. Meng het vlees door de santen en voeg de daun belimbing toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de daun salam voor het opdienen.

Ukut Belimbing