Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Urap

Gestoofde groenten met kokos

Urap | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 3 dl. water
- 100 gr. tauge
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. prei
- 50 gr. geraspte kokos
- 3 cl. olie
- 4 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- half bosje selderie
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Snij de prei, witte kool en lomboks fijn. Snipper de selderie fijn. Schil de laos en rasp het fijn. Hak de knoflook fijn en fruit dit in de olie, voeg de lomboks, daun djeruk purut, laos en de trassi toe. Giet wat water erbij en stoof de prei en kool hierin halfgaar. Voeg tot slot de tauge toe en maak de Urap af met gehakte selderij en de kokosrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Urap