Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Urap Dua

Salade van gekookte groenten met pittige kokos

Urap Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. tauge
- 150 gr. sperziebonen
- 200 gr. spitskool
- halve komkommer
- 250 gr. geraspte kokos
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 daun djeruk purut
- 3 schijfjes kencur
- 1 theelepel suiker
- sap van 1 djeruk limau
- zout naar smaak
- 1 theelepel trassi
- olie

Bereiding:

Snijd de spitskool in smalle reepjes en de sperziebonen in dunne, schuine reepjes (als snijbonen). Maak de tauge schoon. Kook alle groenten beetgaar. Was de komkommer en snijd het in blokjes. Laat de gekookte groenten goed uitlekken.

Rooster de kokos in een anti-aanbakpan zonder olie licht bruin. Snijd de lomboks in dunne ringetjes. Pel de sjalotjes en de knoflook, snijd ze dun en fruit ze afzonderlijk in een beetje olie licht bruin. Laat het op keukenpapier uitlekken. Fruit de lomboks in de olie 1 min. en laat ze uitlekken. Snijd de daun djeruk purut ragfijn. Schil de kencur en maal ze fijn in de vijzel, vermeng de trassi met zout.

Meng kencur, trassi, suiker met de kokos en het sap van de djeruk limo. Doe de lombok, sjalotjes en knoflook erbij en meng alles goed door. Leg de groenten laagsgewijs in een grote schaal. Strooi er de daun djeruk purut over, dan het kokosmengsel en goed alles mengen.

Urap Dua