Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Wajik Jagung

Zoete koek van kleefrijst met mais


Ingrediënten:

- 750 gr. zoete mais
- 300 gr. gula djawa
- 200 gr. geraspte kokos
- halve theelepel vanille
- halve theelepel zout
- 250 gr. ketan
- 2 daun pandan
- 6 dl. water

Bereiding:

Vet 2 bakplaten in met wat olie. Kook en stoom de ketan met de daun pandan gaar. Rasp of hak de gula djawa en mais fijn. Kook het water en voeg mais, gula djawa, kokos, vanille en zout toe. Roer tot het een glad geheel is en de gula djawa is gesmolten. Verwijder de daun pandan, roer de ketan door de kokos en meng het goed tot het meeste water is verdampt. Haal het van het vuur. Spreid dit uit over de 2 bakplaten tot het ca. 2 cm. hoog is. Laat het afkoelen en snijd het in ruiten. Verpak elk stuk in huishoudfolie.

Wajik Jagung