Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Wajik Ketan Dua

Koek van kleefrijst, kokosmelk en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 500 gr. ketan
- 2 à 3 glazen dikke santen
- gula djawa naar smaak
- halve theelepel zout
- huishoudfolie

Bereiding:

Was de ketan goed en laat deze een nacht in schoon water staan. Vet een bakblik in met een beetje olie. Kook en stoom de ketan gaar. Verhit de santen in een pan en smelt de gula djawa naar smaak (ca. 100 tot 200 gr.) hier in. Kook dit op een zacht vuurtje tot het een dikke stroop is geworden. Meng de ketan door de stroop tot het een glad geheel is geworden. Spreid de ketan uit op het bakblik, druk het aan en strijk het glad. Laat de wajik afkoelen en snijd het in ruiten. Verpak elk stuk in huishoudfolie.

Wajik Ketan Dua