Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Woku di Blanga

Makreel gestoomd in bananenblad


Ingrediënten:

- 1 makreel
- 3 eetlepels asem
- 1 theelepel zout
- 2 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 1 cm. djahe
- 3 sjalotten
- zout naar smaak
- 2 tomaten
- 1 belimbing
- half bosje Chinese bieslook
- paar takjes kemangi
- 1 serehstengel
- 1 cm. kunyit
- olie
- bananenblad

Bereiding:

Snijd de makreel in moten en spoel ze schoon onder de kraan. Marineer de moten ca. 1 uur in een mengsel van asem en zout. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotten, bieslook en lomboks fijn. Rits de blaadjes van de kemangi en snijd het fijn. Verwijder het harde gedeelte van de sereh en snijd het dikke deel zeer fijn. Schil de djahe en kunyit en hak het fijn. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stervrucht klein. Maak een pasta van alle ingredienten en wrijf de vis hiermee in. Verpak de vis in bananenblad en stoom het in 15 min. gaar. Rooster of gril het daarna mooi bruin van kleur.

Woku di Blanga