Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Gula Djawa Lapis Puding

Cake in drie lagen met agar-agar, pandan- en kokossmaak


Ingrediënten:

- 75 gr. bloem
- kwart theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 75 gr. bruine suiker
- halve theelepel ovalet
- 40 gr. gesmolten margarine
- zout

Puddinglaag:

- 0,75 zakje witte agar-agar
- 75 gr. gula djawa
- 7 dl. dikke santen
- zout
- 1 eiwit

Pandanlaag:

- 0,25 zakje agar-agar
- enkele druppels pandanpasta
- 50 gr. suiker
- 2 dl. water

Bereiding:

Bekleed de bodem van een springvorm (22 à  24 cm. doorsnee) met bakpapier en vet de vorm in met margarine. Klop de eieren met de suiker, zout en ovalet voor ca. 10 min. Zeef bloem met bakpoeder en roer dit in porties voorzichtig door het eimengsel. Roer de margarine door het beslag en schenk het in de springvorm. Bak de cake in 20 min. op 180 graden. Laat de cake in de springvorm afkoelen.

Puddinglaag:

Verwarm de santen en los de gula djawa hierin op. Voeg de agar-agar toe en breng het al roerende aan de kook. Klop het eiwit met het zout stijf en roer dit door het santenmengsel. Schenk dit op de cakelaag en laat het afkoelen.

Pandanlaag:

Doe alle ingrediënten in een pan en breng dit al roerende aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk dit over de puddinglaag en laat het geheel afkoelen.

Kue Gula Djawa Lapis Puding