Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Godok

Groente in een kokossaus


Ingrediënten:

- 150 gr. witte kool
- 100 gr. petehbonen
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 100 gr. sperziebonen
- 3 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- 5 tenen knoflook
- 4 sjalotjes
- 100 gr. garnalen
- 4 daun djeruk purut
- 3 lomboks

Bumbu:

- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout
- 3 cm. djahe

Bereiding:

Snijd de kool grof, evenals de tomaten. De aubergine snijd je in blokjes, de sjalotjes en lomboks in ringen en rasp de knoflook en djahe. Meng de santen met het water en kook hierin de knoflook, lomboks en de sjalotten. Wrijf de overige kruiden fijn en doe dit bij de kool, de sperziebonen, de tomaten en de petehbonen en voeg dit toe aan de kokossaus. Laat dit nog 5 min. doorkoken. Voeg dan de aubergine, de garnalen en de daun djeruk purut toe en stoof dit totdat de aubergine gaar is.

Sayur Godok