Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sumpia Dua

Kleine loempia's gevuld met gehakt en groente


Ingrediënten:

- 150 gr. bloem
- zout
- 2 eiwitten
- 5 dl. water
- olie

Vulling:

- 200 gr. gehakt
- 50 gr. tauge
- 50 gr. gesneden witte kool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 prei
- olie
- peper
- zout
- 2 eetlepels selderie
- 1 eiwit

Bereiding:

Vermeng de bloem met het zout in een kom. Voeg de eiwitten en een scheutje water toe. Roer vanuit het midden de eiwitten en het water door de bloem tot het een dik, glad mengsel is. Verdun dit al roerende met de rest van het water. Laat het beslag een half uur rusten. Verhit steeds een klein beetje olie in een koekenpan zodat de bodem net vet is. Bak van het beslag 8 dunne flensjes. Bak ze aan 1 kant en laat ze niet bruin worden.

Pel voor de vulling de ui en het knoflook en snipper ze heel fijn. Was de tauge en laat het uitlekken. Snijd de prei in de lengte door en was het goed. Snijd de prei in smalle snippers. Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Laat het gehakt even meekleuren. Voeg alle groenten, peper en zout naar smaak toe en laat de vulling even smoren. Meng de selderie erdoor en laat de vulling in een vergiet afkoelen.

Verdeel de vulling op de gebakken kant van de flensjes. Sla beide zijkanten over de vulling heen en rol de flensjes op. Plak de randen vast met losgeklopt eiwit. Verhit de olie en frituur de soempia's goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Sumpia Dua