Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Kambing Dua

Stoofschotel van geitenvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 4 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 2 kemirienoten
- 25 gr. santen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 1 schijfje kunyit
- 2 schijfjes laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel peper
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en knoflook en snijd de lomboks in ringen. Maak de uien, knoflook, lomboks en de kemirienoten fijn in een vijzel, meng de laos, ketumbar, djinten en de kunyit erdoor.

Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa en de sereh erin aan. Bak de stukjes vlees rondom bruin in het kruidenmengsel. Voeg de daun salam, djeruk purut, peper en zout naar smaak toe en zoveel kokend water dat het vlees half onder staat. Laat het vlees in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar stoven. Los de santen op in de saus.

Kari Kambing Dua