Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Cumi

Pittige inktvis in bananenblad


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 1 bos kemangi
- 10 belimbing
- 5 daun salam
- 2 eieren
- 2 prei
- bananenblad

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 6 lomboks
- 1 tomaat
- halve theelepel kunyit
- 2 schijven djahe
- 4 kemirienoten
- zout
- 1 serehstengel
- suiker

Bereiding:

Maak de inktvis schoon, verwijder de inktzak en snijd ze daarna in ringen. Pluk de bladeren van de kemangi. Snijd de belimbing (stervrucht) in dunne plakjes. Snijd de prei en het witte deel van de serehstengel in ringen. Kluts de eieren. Maal de bumbu in een blender tot een pasta en meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat 15 min. rusten. Leg alles op een bananenblad en vouw het tot een pakje, of maak 4 aparte pakketjes. Prik de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakjes in 30 min. gaar

Pepes Cumi