Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Udang Jengkol Pedis

Grote garnalen in een hete saus


Ingrediënten:

- 200 gr. grote garnalen
- 10 jonge jengkol
- 8 groene lomboks
- 4 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook

Bereiding:

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Rooster de jengkol, snijd de lomboks, de sjalotten en het witte deel van de sereh in ringen. Rasp de laos en snijd de knoflook in plakjes. Bak ui en knoflook tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de sereh, daun salam, laos, de lomboks, jengkol, en garnalen toe en roer goed. Daarna 50 ml. water en de ketjap toevoegen, kook tot de saus dikker wordt.

Tumis Udang Jengkol Pedis