Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tumis Udang Jengkol Pedis
Grote garnalen in een hete saus
Ingrediënten:
- 200 gr. grote garnalen
- 10 jonge jengkol
- 8 groene lomboks
- 4 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Rooster de jengkol, snijd de lomboks, de sjalotten en het witte deel van de sereh in ringen. Rasp de laos en snijd de knoflook in plakjes. Bak ui en knoflook tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de sereh, daun salam, laos, de lomboks, jengkol, en garnalen toe en roer goed. Daarna 50 ml. water en de ketjap toevoegen, kook tot de saus dikker wordt.
Tumis Udang Jengkol Pedis