Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Masak Kuning
Pittige garnalen in een gele kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. grote garnalen
- 3 serehstengels
- 2 theelepels kunyit
- 7 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- halve eetlepel venkelzaad
- 2 rode lomboks
- 100 gr. santen, blok
- 1 theelepel suiker
- water
- zout
Bereiding:
Snijd het witte deel van de serehstengels fijn. Stamp dit samen met de peperkorrels, venkelzaad, 3 sjalotten en 3 tenen knoflook fijn. Snijd de andere sjalotten en de lomboks in ringen en de knoflook in plakjes. Bak alles in hete olie, voeg de garnalen toe en bak ze kort. Voeg water, zout en suiker toe. Laat de santen smelten en breng aan de kook. Stoof de garnalen in de santen gaar.
Udang Masak Kuning