Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Masak Kuning

Pittige garnalen in een gele kokossaus

Udang Masak Kuning | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. grote garnalen
- 3 serehstengels
- 2 theelepels kunyit
- 7 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- halve eetlepel venkelzaad
- 2 rode lomboks
- 100 gr. santen, blok
- 1 theelepel suiker
- water
- zout

Bereiding:

Snijd het witte deel van de serehstengels fijn. Stamp dit samen met de peperkorrels, venkelzaad, 3 sjalotten en 3 tenen knoflook fijn. Snijd de andere sjalotten en de lomboks in ringen en de knoflook in plakjes. Bak alles in hete olie, voeg de garnalen toe en bak ze kort. Voeg water, zout en suiker toe. Laat de santen smelten en breng aan de kook. Stoof de garnalen in de santen gaar.

Udang Masak Kuning