Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bolu Sakura

Luchtige, gestoomde karamelcakejes


Ingrediënten:

- 4 eieren
- 125 gr. suiker
- 1 theelepel emulgator
- 150 gr. bloem
- halve theelepel bakpoeder
- kwart theelepel baking soda

Karamel:

- 50 gr. suiker
- 40 gr. gesmolten margarine
- 75 ml. warm water
- 3 eetlepels gecondenseerde melk

Bereiding:

Smelt voor de karamel de suiker, laat het rustig bruin kleuren en giet er voorzichtig het warme water bij. Roer tot de suiker is opgelost en laat dit afkoelen. Voeg de gesmolten margarine toe en de gecondenseerde melk. Roer alles goed door elkaar.

Klop de suiker, de eieren en emulgator schuimend. Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda. Meng dit goed, maar voorzichtig door het eimengsel. Roer dan de afgekoelde karamel beetje bij beetje door de bloem. Vet de vorm(pjes) in. Giet de vorm(en) voor drie kwart vol. Stoom 10 min. op matig vuur, afhankelijk van de grootte van de vorm. Test of de cake gaar is. Laat afkoelen.

Bolu Sakura