Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Botok Ayam

Gestoomde pakketjes met kruidige kip


Ingrediënten:

- 1,5 kg. kip
- 6 gedroogde shiitakes
- 1 ui
- 2 lomboks
- 3 daun salam
- 2 lente-uien
- 2 serehstengels
- 1 schijfje laos
- kemangi
- 1 ei
- bananenblad
- cocktailprikkers

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 schijfje djahe
- halve eetlepel sambal
- zout
- suiker
- peper

Bereiding:

Hak de kip in 6 stukken. Klop het ei los. Laat de shiitakes in warm water weken en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui, lomboks en lente-uien in dunne ringen. Schil de laos en djahe en rasp het fijn. Gebruik van de serehstengels het witte deel en snijd ze in fijne ringen. Halveer de daun salam en verwijder de nerf. Vijzel de bumbu tot een pasta en bak dit in wat olie samen met de kip en champignons. Schep het uit de pan en laat het afkoelen. Roer hier de lente-ui, uienringen en ei door. Leg 6 stukken bananenblad klaar. Leg op elk bananenblad daun salam, kip, bumbu, geraspte laos, sereh, lombokringen en wat kemangi. Vouw het bananenblad dicht en sluit het pakketje met een cocktailprikker. Stoom in 30 min. gaar.

Botok Ayam