Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Sereh

Gekookte rijst in bouillon met citroengras


Ingrediënten:

- basmati rijst
- 1 kippenbouillonblok
- 1 daun pandan
- 4 serehstengels
- 3 eetlepels olie
- boter
- 1 takje peterselie
- 2 lente-uitjes
- 50 gr. bawang goreng
- zout naar smaak

Bumbu:

- 1 ui
- 1 schijfje djahe
- 2 cm. kaneelstokje
- 2 stukjes steranijs
- 3 kardemompeulen
- 5 kruidnagels

Bereiding:

Laat de rijst 1 uur in water weken en giet het af. Snijd de serehstengels fijn en maal het fijner in de vijzel. Snipper de ui, schil de djahe en snijd het fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit een beetje boter samen met de olie in de wok en fruit de sereh, daun pandan en de bumbu ingredienten tot de geuren vrijkomen. Voeg de rijst toe en bak dit mee. Voeg het bouillonblokje, zout en zoveel water toe dat de rijst twee vingerkootjes onderstaat en kook de rijst gaar zoals je gewend bent. Bestrooi de rijst met peterselie, bawang goreng en lente-uitjes voor serveren.

Nasi Sereh