Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Masak Merah

Gestoofde kip in rode saus

Ayam Masak Merah | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenpoten
- 2 eetlepels kunyit
- 1 ui
- 4 sjalotten
- 1 cm. djahe
- 4 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 dl. water
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun pandan
- suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de ui in ringen en snipper de sjalotten en knoflook fijn. Wrijf de kip in met zout en kunyit en laat dit een nachtje intrekken. Bak de kip in olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in wat olie de gesnipperde sjalotten, knoflook en djahe gaar. Doe de sambal er bij en bak nog even door. Doe dan de tomatenpuree, ketjap, suiker en zout er bij en bak even door. Doe de bladeren en het water er bij en breng aan de kook. Voeg de kip toe en stoof alles gaar. Bak de uienringen goudbruin en strooi die eventueel met wat korianderblaadjes over het gerecht. Serveer met witte rijst.

Ayam Masak Merah