Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Komoh

Rundvlees aan een spies met kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 250 ml. dikke santen
- 250 ml. water
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels asemwater
- 2 lomboks
- satehstokjes

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- gula djawa
- zout

Bereiding:

Snijd het rundvlees in blokjes. Snipper de sjalotten en knoflook. Schil de laos en djahe en snijd ze fijn. Snijd de gula djawa in stukjes. Pureer of maal de bumbu en bak de kruiden tot de geuren vrijkomen. Voeg daun djeruk purut, daun salam, serehstengel en vlees toe en bak tot het vlees van kleur veranderd is. Voeg santen, asemwater en water toe en kook tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Neem wat saus uit de pan en kook het vlees droog Rijg het vlees aan de satehstokjes en rooster de sateh mooi van kleur. Snijd de lomboks heel fijn en roer dit door de saus. Serveer de saus bij de sateh.

Sateh Komoh