Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Bakar

Gebakken rundvleesballetjes in ketjap en sambal


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 150 gr. ijsblokjes
- 75 gr. tapiocameel
- 3 tenen knoflook
- halve theelepel peper
- water
- 1 dl. ketjap manis
- 50 ml. sambal

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Pers de knoflook uit. Doe het vlees, ijsblokjes, zout, knoflook, peper en tapiocameel in een blender en maal dit tot het een egaal geheel is. Zet een pan met water op en breng het aan de kook. Maak balletjes van het vleesmengsel. Doe de balletjes een voor een in het water en kook ze tot ze gaan drijven. Haal ze eruit en laat ze in koud water afkoelen en opstijven. Meng ketjap met sambal tot je een mooi sausje hebt. Giet dit over de balletjes tot ze helemaal bedekt zijn. Verhit olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Serveer ze warm.

Bakso Bakar