Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nugget Udang Pedis

Gefrituurde, pittige garnalennuggets

Nugget Udang Pedis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. garnalen
- 65 gr. maizena
- 1 dl. santen
- 2 eieren
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels suiker
- olie om te frituren

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 lomboks
- 3 rawits
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel gesneden sereh

Paneren:

- 1 ei
- paneermeel

Bereiding:

Doe de garnalen in de blender en blend ze tot puree. Blend daarna de bumbu fijn. Meng de garnalenpuree met santen, eieren, maizena, zout, peper en suiker en roer het goed door. Voeg de bumbu toe en meng het geheel goed door. Beboter een vuurvaste schaal wat in de stomer past. Doe het mengsel in de schaal en strijk de bovenkant mooi glad. Stoom het ca. 20 min. en laat het daarna afkoelen. Klop het ei los. Snijd vormpjes uit naar eigen keus, haal ze door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Laat de nuggets in de koelkast 1 uur opstijven. Verhit de olie en frituur de nuggets tot ze lichtbruin zijn. Laat de nuggets op keukenpapier uitlekken. Zowel warm als koud lekker.

Nugget Udang Pedis