Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kentang Kering

Drooggebakken aardappel met pinda's


Ingrediënten:

- 300 gr. aardappelen
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 3 rode lomboks
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 25 gr. suiker
- 5 dl. water
- 25 gr. trassi
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel kapur sirihwater
- 1 eetlepel bawang goreng
- 1 eetlepel olie
- zout

Bumbu:

- 3 rawits
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel ketumbar

Bereiding:

Snipper de rawits en sjalotten fijn. Pers de knoflook uit en maal de ketumbar fijn. Neem een halve theelepel asempasta, roer dit door een eetlepel water en houd dit apart. Snijd de lomboks in ringen en fruit ze in wat olie. Rooster de trassi en verkruimel het. Snijd de aardappelen klein, zet ze in water met zout en kapur sirihwater en laat het 30 min. staan. Maak ze dan droog en bak ze in de olie gaar en bruin.

Maak van de bumbu een pasta en bak het samen met de daun salam en het witte deel van de sereh tot het geurt. Voeg suiker, zout en asemwater toe en bak dit droog. Voeg de aardappelen, pinda's, trassi, lomboks en bawang goreng toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Kentang Kering