Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempah Rebung

Gefrituurde kroketten van bamboe, kokos en droge visjes

Rempah Rebung | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Adoe


Ingrediënten:

- 250 gr. bambuscheuten
- 200 gr. geraspte kokos
- 25 gr. ikan teri
- 1 ei
- olie

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 cm. laos
- kwart theelepel djinten
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- 1 lombok
- zout
- suiker

Bereiding:

Snijd de bambuscheuten klein. Klop het ei los. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Snipper de lombok, sjalotten en knoflook fijn. Schil de laos en snijd het fijn. Maal de bumbu fijn in de vijzel. Roer alle ingrediënten en specerijen door elkaar. Neem een lepel van het mengsel en maak een ovale vorm. Frituur de rempah in olie op een middelhoog vuur gaar.

Rempah Rebung