Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Rempah Rebung
Gefrituurde kroketten van bamboe, kokos en droge visjes
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Adoe
Ingrediënten:
- 250 gr. bambuscheuten
- 200 gr. geraspte kokos
- 25 gr. ikan teri
- 1 ei
- olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 cm. laos
- kwart theelepel djinten
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- 1 lombok
- zout
- suiker
Bereiding:
Snijd de bambuscheuten klein. Klop het ei los. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Snipper de lombok, sjalotten en knoflook fijn. Schil de laos en snijd het fijn. Maal de bumbu fijn in de vijzel. Roer alle ingrediënten en specerijen door elkaar. Neem een lepel van het mengsel en maak een ovale vorm. Frituur de rempah in olie op een middelhoog vuur gaar.
Rempah Rebung