Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Pedis Manis

Gegrilde kip in een jasje van sambal


Ingrediënten:

- 800 gr. kip
- 500 ml. kokoswater
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- 2 daun salam
- 2 serehstengels
- zout

Bumbu:

- 7 lomboks
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 dl. water

Sambal:

- 2 eetlepels olie
- 8 lomboks
- 5 rawits
- 3 sjalotten
- 1 tomaat
- 2 theelepels trassi
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels gula djawa

Bereiding:

Snijd de kip in 4 delen. Kneus de serehstengels. Pureer de sjalotten, knoflook, peper en zout in de blender. Smeer de kip met de kruiden in en marineer dit minimaal 30 min. Leg de kip en de marinade in een pan, voeg de daun salam en sereh toe. Giet het kokoswater erbij en breng het aan de kook. Kook tot het water op is en de kip gaar. Laat het afkoelen.

Bumbu: Pureer de lomboks, knoflook en zout. Verhit de olie in een koekenpan, bak de gemalen kruiden gaar en geurig. Voeg de gula djawa, ketjap en water toe. Kook tot er een dikke pasta is ontstaan. Smeer de kip in met deze pasta en rooster hem op de barbecue of grill.

Sambal: Verwarm de olie in een wok. Snijd de lomboks, rawits, sjalotten en tomaat klein en bak ze met de trassi in de olie gaar. Doe dit in de vijzel, voeg zout en gula djawa toe en stamp het tot een pasta. Smeer de gegrillde kip in met de sambal en dien meteen op.

Ayam Bakar Pedis Manis