Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bolu Koja

Groene cake met pandansmaak


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel anijs
- kwart theelepel kardemom
- kwart theelepel vanille
- 3 eieren
- 200 gr. suiker
- 425 ml. santen
- 5 daun pandan
- 7 eetlepels water

Bereiding:

Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Snijd voor het pandanwater de daun pandan heel fijn en meng dit met het water. Doe dit in de blender en mix het fijn. Druk deze puree door een stuk keukenpapier en vang het water op. Meng de bloem met anijs, kardemom, kaneel en vanille en roer het goed door. Klop de eieren en suiker tot het dik en wit wordt. Doe hier het bloemmengsel bij en roer opnieuw goed door. Giet de santen en pandanwater er bij en meng het geheel goed door. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 graden en bak de cake in 60 min. gaar. Laat de cake afkoelen op een rekje.

Bolu Koja