Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fu Yong Hai Bayam

Gefrituurde gehaktkoekjes met spinazie en een saus


Ingrediënten:

- 50 gr. kippengehakt
- 5 eieren
- 1 bosje spinazie
- 2 eetlepels sagomeel
- 2 teentjes knoflook
- halve ui
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- 1 lente-ui
- olie om te frituren

Saus:

- 4 dl. kippenbouillon
- 50 gr. doperwten
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-ui
- halve ui
- 1 rode rawit
- 50 gr. tomatenketchup
- 1 theelepel worcestersaus
- halve theelepel ketjap asin
- 1 theelepel ketjap manis
- halve theelepel zout
- halve eetlepel kristalsuiker
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels margarine

Bereiding:

Kluts de eieren. Was de spinazie en snijd het grof. Hak de ui en knoflook fijn. Snipper het lente-uitje fijn. Meng de eieren met de spinazie, kippengehakt, sagomeel, knoflook, ui, zout, peper en lente-ui, meng het geheel goed door elkaar. Verhit olie in de wok en neem twee lepels van het mengsel en frituur dit in de olie tot het gaar is. Verwerk op deze manier de rest van het mengsel.

Maak de saus: Pers de knoflook. Snijd de ui in lange strookjes. Ontpit de rawit en snijd het in lange reepjes. Leng de maizena aan met het water. Snijd de lente-ui grof. Verwarm de margarine en fruit hier de knoflook, ui en rawit in tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenketchup, worcestersaus, ketjap asin, ketjap manis, zout en suiker toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna de bouillon toe. Breng de saus aan de kook en bind het met de maizena, roer dit goed door. Voeg de doperwtjes en lente-ui toe. Serveer de gehaktkoekjes samen met de saus.

Fu Yong Hai Bayam