Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Tepung

Gefrituurde inktvisringen in een krokant jasje

Cumi-Cumi Tepung | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. inktvis
- olie om te frituren
- zoete chilisaus

Kruiden:

- peper
- chilipoeder naar smaak
- zout naar smaak

Beslag:

- 200 gr. bloem
- voldoende water
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- ve-tsin
- gele mosterd

Paneren:

- 300 gr. bloem
- 1 kopje paneermeel
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels chilipoeder

Bereiding:

Snijd de inktvissen in dikke ringen van een halve cm. Meng de inktvis met de kruiden en houd de inktvis apart. Meng alle ingredienten voor het beslag met elkaar zodat je een glad beslag hebt en houd dit apart. Meng alle ingredienten om te paneren met elkaar en houd dit ook apart. Dompel de gemarineerde inktvisringetjes in het beslag. Haal de ringetjes daarna door de paneer. Verhit de olie en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de inktvis met de chilisaus.

Cumi-Cumi Tepung