Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Udang Peteh

Pittige garnalen met petehbonen


Ingrediënten:

- 250 gr. grote garnalen
- 4 eetlepels olie
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 lombok
- 15 petehbonen
- 1 eetlepel citroensap

Bumbu:

- 3 lomboks
- 4 rode rawits
- 3 sjalotjes
- 5 petehbonen
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Pel de garnalen, maar laat de staarten er aan zitten. Snijd de sjalotjes in halve ringen en de knoflook in plakjes. Ontpit de lombok en snijd het in ringen. Halveer eventueel de petehbonen. Snijd alle ingredienten voor de bumbu fijn en maal de bumbu tot een pasta in de vijzel.

Verhit de olie in de wok en bak de garnalen tot ze gaar zijn. Fruit de sjalotjes en knoflook in dezelfde olie en voeg de lombokringen toe, roer dit door tot de ringetjes zacht zijn. Voeg de bumbu toe en bak dit mee. Doe dan de garnalen terug in de wok en schep het geheel goed door. Voeg hierna de petehbonen en citroensap toe en schep het 5 min. op laag vuur door. Serveer de Sambal Udang Peteh warm.

Sambal Udang Peteh