Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Madu

Gegrilde kip gemarineerd in kruidige honing

Ayam Madu | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip in 8 stukken
- 2 cm. djahe
- 3 sjalloten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sesamolie
- sesamzaadjes
- zout

Bereiding:

Doe de kip in een grote pan, giet er zoveel water bij dat de kip onder staat en kook de kip halfgaar met wat zout. Haal het uit de pan en droog het goed. Pel en schil de djahe, sjalotten en knoflook, snijd ze fijn en maal ze in de vijzel. Meng dit goed met de honing, oestersaus, ketjap en sesamolie. Wrijf de kip hiermee in en zorg ervoor dat de kip helemaal is bedekt met de marinade. Zet dit een nacht in de koelkast. Zet de oven op 220 graden en bak of gril de kip helemaal gaar. Strooi er geroosterde sesamzaadjes overheen.

Ayam Madu