Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kambing Empat

Geitenvlees gestoofd in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. geitenvlees
- 1 ltr. santen
- 5 cm. santen, blok
- 5 eetlepels olie
- 2 serehstengels
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 2 kardemompeulen
- 3 kruidnagels
- 4 cm. kaneelstokje
- peper
- zout

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 kemirienoten
- 5 lomboks
- 5 tenen knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- halve theelepel venkel
- kwart theelepel djinten
- 1 theelepel gula djawa
- 2 eetlepels ketumbar

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Schil de kunyit, laos en djahe. Meng alle bumbu ingrediënten in een blender tot je een gladde pasta hebt. Voeg een beetje water toe als het mengsel te droog is. Verhit de olie in een wok en roerbak de bumbu een paar min. tot het geurt. Voeg de serehstengels, daun salam en de djeruk purut toe, roer het door en laat het een tijdje sudderen. Voeg dan kardemom, kruidnagels en kaneelstokje toe, laat het geheel een paar min. sudderen. Voeg het vlees toe en roer tot het van kleur is veranderd. Voeg de santen toe en stoof het vlees gaar. Los het blokje santen al roerend op in de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.

Gulai Kambing Empat