Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Perkedel Udang

Gefrituurde garnalenkoekjes met mais

Perkedel Udang | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de mobiele website


Ingrediënten:

- 250 gr. garnalen
- 100 gr. bloem
- 1 theeglas mais
- 1 theeglas santen
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 kleine prei
- 1 eetlepel peterselie
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel laos
- arachideolie
- zout

Bereiding:

Hak de knoflook en mais fijn. Snijd de sjalotjes, lente-uitjes, prei en peterselie klein. Maal de ketumbar fijn in de vijzel. Hak de garnalen fijn en vermeng ze met de ketumbar, laos, zout en knoflook. Voeg de bloem (of arrowroot) toe aan de santen en roer dit tot een glad papje. Voeg nu de sjalotjes, lente-ui, mais, peterselie en prei toe en roer dit goed door tot er een dikke, niet al te papperige, massa ontstaat.

Verhit de olie in een wok. Maak balletjes van het mengsel, druk ze plat en laat ze met behulp van een lepel voorzichtig in de wok glijden. Bak ze tot ze gaar zijn en laat ze in een vergiet met keukenpapier uit lekken.

Perkedel Udang