Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Teri dan Kacang

Gebakken zoute visjes met pinda's in een sambalsaus


Ingrediënten:

- 50 gr. ikan teri
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel gula bali
- olie

Bereiding:

Spoel de ikan teri onder de kraan af en droog ze met keukenpapier. Maak van de sjalotten, knoflook en sambal oelek een pasta. Maak de olie heet in de wok en bak de ikan teri lichtbruin. Haal ze uit de olie en bak in dezelfde olie de sambalpasta. Voeg het asemwater en de gula bali toe. Roer de pinda's en de ikan teri door de pasta. Proef of het zout genoeg is.

Sambal Goreng Teri dan Kacang