Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Woku Ayam

Gestoofde pittige kip met een vleugje citroen

Woku Ayam | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 1 ltr. water
- sap van 1 citroen
- 8 daun djeruk purut
- 3 daun pandan
- 2 theelepels kunyit
- 3 serehstengels
- 50 gr. daun kemangi
- 4 lente-uitjes
- 1 tomaat in stukjes
- wit van 1 prei
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotjes
- 3 rode rawits
- 2 theelepels kunyit
- 2 cm. djahe
- halve eetlepel zout
- halve theelepel suiker

Bereiding:

Leg de kip in een kom of schaal en smeer het in met het citroensap. Laat de kip 15 min. marineren, spoel het onder de kraan af en snijd de kip in 6 of 8 stukken. Snijd de daun pandan en tomaat in stukjes. Kneus de serehstengels. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ca. 1 cm. en de prei in ringen. Schil de djahe en snijd het fijn net als de sjalotjes en rawits. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.

Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu hierin. Voeg de kip toe en bak de stukken even aan. Voeg dan de overige ingredienten toe, schep het geheel goed door tot het lekker begint te ruiken en doe dan het water erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat het sudderen tot de kip gaar is. Voeg water toe als het gerecht te droog wordt.

Woku Ayam