Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Zebra Chiffon Dua

Luchtige cake met zebrastrepen


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- 25 gr. maizena
- 25 gr. melkpoeder
- 5 dl. eiwitten
- 300 gr. gesmolten boter
- 200 gr. basterdsuiker
- halve theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel vanille
- 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:

Warm de oven 10 min. voor op 180 graden. Zeef de bloem, maizena en melkpoeder. Klop de eiwitten met een mixer op hoge snelheid met het zout stijf, voeg de suiker beetje bij beetje toe. Roer vervolgens het bakpoeder en vanille door het beslag en daarna beetje voor beetje het gezeefde bloemmengsel. Roer de gesmolten boter door het beslag en deel het beslag in tweeën. Eén deel laat je wit, het andere meng je met het cacaopoeder. Roer goed tot een egaal beslag. Vet een springvorm van 24 cm. in en schep telkens, om en om, één lepel wit beslag op één lepel bruinbeslag in de vorm. Werk vanuit het midden tot het beslag op is. Bak de cake in 25 min. op 180 graden gaar. Test met een satehstokje of de cake gaar is.

Kue Zebra Chiffon Dua