Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Pandan

Gestoomde koek in laagjes met pandansmaak

Kue Lapis Pandan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. rijstmeel
- 50 gr. tapiocameel
- 250 gr. suiker
- 1 ltr. dikke santen
- halve theelepel zout
- 2 daun pandan
- 2 eetlepels pandanpasta
- 1 theelepel groene kleurstof
- eventuele rode kleurstof

Bereiding:

Breng al roerend de santen samen met het zout en daun pandan aan de kook. Haal het van het vuur en Laat het iets afkoelen. Zeef en meng het rijstmeel met tapiocameel en suiker en roer dit goed door. Voeg dit beetje bij beetje al roerend toe aan de santen en blijf roeren zodat er geen klontjes meer zijn. Vet een bakblik, die in de stomer past, in met een beetje olie. Verdeel het beslag in tweeën en voeg aan 1 deel de pandanpasta en kleurstof toe. Laat het andere deel zoals het is. Je kunt het beslag ook in drieën splitsen en twee delen kleuren met groene en rode kleurstof.

Breng de stoompan aan de kook. Giet 3 eetlepels groen beslag in de vorm en stoom dit ca. 10 min. Giet dan 2 eetlepels wit beslag hierboven op en stoom dit ca. 5 min. Dan weer groen en 5 min. stomen. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt. Let er op dat de stoompan niet droogkookt, voeg zonodig kokend water toe. Laat de lapis afkoelen in de vorm en snijd het dan in stukken.

Kue Lapis Pandan