Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Ketjap Dua

Gebakken visfilets met ketjapsaus

Ikan Ketjap Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 4 tilapiafilets
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 lomboks
- halve theelepel trassi
- 3 eetlepels ketjap manis
- enkele slabladeren
- limoensap
- water
- zout
- bloem
- olie

Bereiding:

Hak de ui, knoflook, djahe en lomboks fijn. Meng de trassi met wat water. Was de filets en droog ze goed met keukenpapier. Meng de bloem met het zout op een bord en leg de filets hierin. Bedek ze goed met bloem, klop het teveel aan bloem van de filets en frituur ze in hete olie gaar. Houd de filets warm. Fruit de gehakte kruiden in olie tot het gaat geuren, doe de trassi er bij en bak even door. Roer de ketjap door de kruiden en maak een sausje. Leg slablaadjes op een schaal, leg de visfilets er op en schenk de saus en limoensap er over.

Ikan Ketjap Dua