Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Chiffon Djeruk

Luchtige cake met sinaasappel smaak


Ingrediënten:

- 8 eiwitten
- 30 gr. suiker

Beslag:

- 135 gr. tarwebloem
- 100 gr. suiker
- 1 dl. sinaasappelsap
- 8 eidooiers
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel sinaasappel essence
- 2 eetlepels gecondenseerde melk
- halve theelepel vanille
- 75 ml. olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het mixen de suiker beetje bij beetje toe. Mix in een andere kom de eidooiers en suiker romig. Voeg dan al roerend de andere ingredienten toe voor het beslag tot je een glad geheel hebt. Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag. Doe het beslag in een chiffonvorm en bak de cake in ca. 45 min. gaar. Test met een satehstokje of de cake gaar is. Haal het uit de oven en laat het op de kop in de vorm afkoelen.

Kue Chiffon Djeruk