Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Buncis Khas Bali

Sperzieboontjes op Balinese wijze

Buncis Khas Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. sperziebonen
- kwart spitskool
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 rawit
- 3 daun djeruk purut
- stukje kencur
- suiker
- zout
- zwarte peper
- limoensap
- tauge
- bawang goreng
- olie

Bereiding:

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Snipper de knoflook, snijd de lombok en rawit in ringen, kneus de djeruk purut, rasp de kencur en snijd de kool klein. Fruit de kencur, knoflook, djeruk purut, rawit en lombok in een wok tot het gaat geuren. Voeg de boontjes en de kool toe en smoor het geheel tot de groenten beetgaar zijn. Voeg suiker, limoensap, peper en zout naar smaak toe. Roer de tauge door het gerecht en bak dit even mee. Strooi de bawang goreng over de groenten en serveer meteen.

Buncis Khas Bali