Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tahu Peteh

Gebakken tahu met peteh in een pittige kokosmelksaus

Sambal Goreng Tahu Peteh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 blokken tahu
- 100 gr. petehbonen
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 6 rode lomboks
- 5 daun salam
- 6 schijfjes laos
- 3 dl. santen
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Snijd de tahu's in kleine blokjes, frituur de blokjes in hete olie goudgeel en laat ze uitlekken. Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen. Maal de uien en knoflook fijn en fruit dit in wat olie. Voeg de rode lomboks toe en vervolgens de trassi, daun salam en laos. Schep het geheel door tot het geurig ruikt. Voeg de santen, peteh en zout toe en laat het, al roerend, op een klein vuurtje sudderen. Voeg tenslotte de tahu toe en laat alles ca. 10 min. sudderen.

Sambal Goreng Tahu Peteh